fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalRotterdam The Hague

Mogelijke maatregel voor Rotterdam Airport overschrijden geluidsnorm

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat wil het Rotterdam The Hague Airport (RTHA) mogelijk een maatregel opleggen wegens het overschrijden van de geluidsnorm in 2018, zo meldt de ILT.

Maatregel

Volgens de ILT moet de mogelijke maatregel ‘herhaling voorkomen en geluidshinder voor de omgeving binnen de normen te houden.’ Ook meldt de ILT dat de luchthaven op de hoogte is gesteld over de eventuele maatregel. RTHA krijgt nu twee weken de tijd om een reactie te geven op de ILT.

Schiedam

‘De overschrijding van de geluidsnorm blijkt uit de Handhavingsrapportage Rotterdam The Hague Airport 2018 van de inspectie. De geluidsbelasting voor de omgeving wordt voor verschillende plekken berekend. De luchthaven heeft de geluidsnormen in 2018 op één plek, de locatie Schiedam, met 17,8 % overschreden. Op de andere plekken waren er geen overschrijdingen’, aldus de ILT.

RTHA

RTHA zag vorig jaar een groei van 9,4 procent in het aantal passagiers ten opzichte van 2017. In het afgelopen jaar reisden 1,9 miljoen mensen via het RTHA. In 2020 wordt er een nieuwe brandweerkazerne geopend op de luchthaven en wordt er gekeken naar een alternatief gebruik van het terrein van het vliegveld voor in de toekomst.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button