fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Rolls Royce stapt uit Boeing 797-programma

Rolls Royce, onder andere motorbouwer voor vliegtuigen, trekt zich terug uit het Boeing 797-programma omdat het niet denkt te kunnen voldoen aan de eisen, zo meldt het Britse bedrijf

Eisen

De reden dat Rolls Royce uit het Boeing 797-programma stapt komt volgens het bedrijf omdat: ‘we ons niet aan het voorgestelde tijdschema kunnen binden om ervoor te zorgen dat we een voldoende volgroeid product hebben, dat de ambitie van Boeing voor het vliegtuig ondersteunt en voldoet aan onze eigen interne vereisten.’

797

Het besluit of er een nieuwe ‘middle-of-the-market airplane’ (NMA) komt, ook als projectnaam de Boeing 797 genoemd, zal in 2020 pas genomen worden, dat zei Boeing-topman Dennis Muilenberg na de presentatie van de jaarcijfers tegenover Reuters. Eerst werd er verwacht dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer dit jaar al de knoop zou doorhakken.

Gat

De NMA moet het gat opvullen tussen de Boeing 737 MAX en de 787 Dreamliner. Het is de beoogde opvolger van de Boeing 757 en 767, die bij steeds meer maatschappijen op de nominatie staan om vervangen te worden. Met een capaciteit van 220-270 passagiers en een vliegbereik van ongeveer 8.000 kilometer wil Boeing het marktsegment bedienen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button