AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM-747 door motorproblemen vast in Los Angeles

Een Boeing 747 van KLM heeft twee dagen, van 25 tot en met 27 februari, op Los Angeles aan de grond gestaan wegens motorproblemen, zo bevestigt een woordvoerster van KLM desgevraagd aan Up.

Motor

De ‘Queen of the Skies’ met registratie PH-BFS zou op 25 februari als vlucht KL602 van het Los Angeles LAX-vliegveld naar Amsterdam vliegen, maar moest de take-off afbreken omdat een van de motoren niet hard genoeg draaide. De motor aan de binnenkant van de linkervleugel werd aan onderhoud onderworpen terwijl de passagiers nog in het vliegtuig bleven zitten. Na twee uur werden de inzittenden uit de 747 gelaten, werd de vlucht geannuleerd en de passagiers op andere vluchten omgeboekt.

Grond

De 747 bleef in Los Angeles aan de grond staan wegens onderhoudswerkzaamheden en kon op donderdag 27 februari, 49 uur later dan gepland, als vlucht KL604 alsnog naar Nederland vliegen.

Tweede

Het is het tweede voorval in korte tijd met een 747 van KLM. Op 13 februari raakten namelijk de vleugels van een KLM 747-400 met registratie PH-BFV en een KLM 787-9 Dreamliner met registratie PH-BHA op Schiphol elkaar. Hierbij raakte de wingtip van de 747 beschadigd en de stabilo van de Dreamliner. De 747 die daarbij betrokken was is inmiddels weer in de lucht te vinden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close