MilitairNieuwsProfessionalRoutesVeiligheid

Pakistan sluit luchtruim alsnog voor 3 dagen

Ondanks eerdere berichtgeving dat Pakistan op vrijdag 1 maart het luchtruim weer zou openzetten voor alle commerciële- en vrachtvluchten, meldt de Pakistaanse luchtvaart autoriteit dat tot 4 maart 08:00 uur UTC (standaardtijd) het luchtruim gesloten blijft.

Gesloten

Het Pakistaanse luchtruim blijft tot maandag 4 maart gesloten, zo is te zien in onderstaande tweet van de Pakistaanse Civil Aviatoin Authority. Slechts enkele vluchten vanuit Karachi, Peshawar, Quetta en Islamabad mogen uitgevoerd worden.

Piloot

Volgens Pakistaanse media zijn er twee Indiase gevechtsvliegtuigen uit de lucht geschoten. Een van de piloten werd gevangen genomen. Pakistaanse autoriteiten lieten donderdag weten de gevangen piloot vrij te laten en uit te leveren aan India. Het is onduidelijk of deze actie de spanningen tussen beide landen zal doen afnemen.

Spanning

De spanning tussen Pakistan en India is hoog opgelopen nadat India op 26 februari een bombardement uitvoerde op een plek waar volgens het land terroristen zouden zitten. De actie was een antwoord op een aanslag in de noordelijke deelstaat Kasjmir in India waarbij er 40 Indiase militairen om het leven kwamen. Pakistan schoot op haar beurt twee Indiase gevechtsvliegtuigen uit de lucht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button