fbpx
NieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVeiligheid

Pakistan stelt luchtruim weer open

Volgens de Pakistaanse luchtvaartautoriteit stelt Pakistan om 13:00 uur lokale tijd het luchtruim weer open voor alle vluchten. Het luchtruim was gesloten wegens spanningen tussen Pakistan en buurland India.

Open

Het Pakistaanse luchtruim is om 09:00 uur Nederlandse tijd weer opengesteld voor commercieel en vrachtverkeer. Na een een sluiting van twee dagen kunnen vluchten weer over het gebied Jammu en Kasjmir uitgevoerd worden. Het luchtruim was gesloten na een reeks van incidenten tussen India en Pakistan.

Piloot

Volgens Pakistaanse media zijn er twee Indiase gevechtsvliegtuigen uit de lucht geschoten. Een van de piloten werd gevangen genomen. Pakistaanse autoriteiten lieten donderdag weten de gevangen piloot vrij te laten en uit te leveren aan India. Het is onduidelijk of deze actie de spanningen tussen beide landen zal doen afnemen.

Spanning

De spanning tussen Pakistan en India is hoog opgelopen nadat India op 26 februari een bombardement uitvoerde op een plek waar volgens het land terroristen zouden zitten. De actie was een antwoord op een aanslag in de noordelijke deelstaat Kasjmir in India waarbij er 40 Indiase militairen om het leven kwamen. Pakistan schoot op haar beurt twee Indiase gevechtsvliegtuigen uit de lucht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button