fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Beperkt vliegverkeer boven België door ziek personeel

Het vliegverkeer boven België had afgelopen nacht te maken met een tekort aan luchtverkeersleiders. Daardoor kon een groot deel van de vluchten niet worden afgehandeld.

Ziek
Als gevolg van het grote aantal plotselinge ziekmeldingen onder het personeel was er afgelopen nacht nauwelijks vliegverkeer mogelijk boven het land. Er kon niet voldoende vervanging worden geregeld om problemen voor te blijven. Tussen 23:00 en 06:00 konden geen vliegtuigen landen en opstijgen.

Arriverende toestellen moesten worden omgeleid. Met name vrachtvluchten werden getroffen.

Opgelost
Na enige vertraagde ochtendvluchten lijkt het probleem inmiddels opgelost te zijn. De vroege vluchten werden uitgesteld in afwachting op de komst van het personeel voor de dagdienst. 

Onrustig
De vele ziekmeldingen komen in een onrustige periode voor het bedrijf skeyes, waar de luchtverkeersleiders in dienst zijn. Het personeel eist betere arbeidsvoorwaarden; de vakbonden dreigde eerder met stakingen, maar die leken van de baan.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button