NieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Duits regeringsvliegtuig vertoont weer mankementen

Een van de Duitse regeringsvliegtuigen, deze keer een Airbus A319, heeft mankementen vertoond. Daardoor moest de Duitse minister van buitenlandse zaken een nacht langer in Mali blijven, zo melden Duitse media.

Pech

De Airbus A319 had problemen met hydraulische onderdelen, waarna het vliegtuig onveilig werd bevonden. Heiko Maas, de Duitse minister van buitenlandse zaken bleef echter positief: ‘Ik heb tot nu toe meer dan 300.000 kilometer schadevrij gevlogen, op een gegeven moment zal iedereen een keer een pechgeval meemaken.’

Ophalen

De A319 wordt gebruikt voor korte- en middellange afstanden, zoals de trip naar Mali. Een van de twee Airbus A340’s die als regeringsvliegtuig gebruikt worden, vertrok vanmorgen vanuit de luchthaven Keulen/Bonn om de minister in Afrika op te halen.

Tweede

Het is de derde keer in korte tijd dat er iets mis is met een Duits regeringsvliegtuig. In november moest bondskanselier Angela Merkel een lijnvlucht naar een G20-top in Buenos Aires. De A340 die haar zou vliegen, keerde in het Nederlandse luchtruim om toen de communicatiesystemen tijdens de vlucht uitvielen. Enkele weken eerder kon de A340 niet vertrekken vanaf Bali omdat knaagdieren kabels hadden stukgebeten.

Vervanging

De Duitse overheid zou volgens het Duitse blad Der Spiegel dit jaar 25 miljoen euro vrijgemaakt om de vervanging van de A340’s in gang te zetten. De toestellen waarmee nu gevlogen wordt, zijn in 2009 en 2011 overgenomen van Lufthansa. Airbus bouwde de toestellen in 1999 en 2000. Het ministerie van Defensie wil mogelijk nog dit jaar de handtekeningen zetten voor de nieuwe vliegtuigen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close