fbpx
IncidentenNieuwsVliegvelden

Mislukte start Laudamotion A320 op Londen Stansted na ‘luide knal’

Een Airbus A320 van Laudamotion moest vrijdagavond de start vanaf Londen Stansted afbreken, nadat volgens passagiers een ‘luide knal’ te horen was. Alle 169 inzittenden hebben het vliegtuig via noodglijbanen verlaten.

Evacuatie
Het toestel zou als vlucht OE326 vertrekken richting Wenen. Toen er problemen optraden bij een van de CFM56-motoren besloot de bemanning de start af te breken en de evacuatieprocedure te starten. Bij de evacuatie raakten acht passagiers lichtgewond.

Knal
Een van de passagiers zegt tegenover de BBC dat het vliegtuig zo’n 15 seconden aan het accelereren was op de startbaan, toen aan de linkerzijde van een luide knal te horen was. Vervolgens werd hard geremd, waarna de crew luidkeels riep ‘evacuate, evacuate’.

Gesloten
Hulpdiensten spoedden zich korte tijd later richting de Airbus. De betreffende landingsbaan bleef bijna drie uren gesloten en aankomende vluchten werden omgeleid. De gestrande reizigers worden met een vervangende vlucht alsnog naar Wenen gebracht.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button