fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Nieuwe KLM-trainingsfaciliteit met Boeing 737 en 777 cabine

KLM heeft een nieuwe trainingsfaciliteit geopend voor de opleiding van vliegend personeel. In het Cabin Emergency Evacuation Trainers (CEETs) kunnen noodsituaties worden geoefend.

KLM-COO René de Groot verrichte vrijdag de opening.

Realistisch
De faciliteit bestaat uit de cabine van een echte Boeing 737 en Boeing 777. De 777 draait op een speciaal motion systeem dat door de maatschappij zelf is ontwikkeld. Hiermee wordt een realistischer beeld van de werkelijkheid nagebootst, waarbij de ramen als led-schermen zijn uitgevoerd.

Brand
In de 737 en de 777 kan op 13 verschillende plekken brand worden gesimuleerd, inclusief rook en daadwerkelijke hitte. Piloten krijgen, naast hun standaard trainingen in de cockpit, elke drie jaar een extra training in de simulatoren. Cabinepersoneel volgt jaarlijks een training in de CEET.

Uitbreiding
De trainingsfaciliteit wordt direct in gebruik genomen, maar is nog niet af. De komende maanden krijgt het centrum nog een nieuwe Fire Trainer, waar brand kan worden gesimuleerd en crew kan oefenen met blussen. Ook komt er een verdieping die gericht is op het trainen in Virtual Reality. Naar verwachting is het hele centrum aan het eind van de komende zomer gereed.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button