fbpx
InnovatieLiefhebberNieuwsRuimtevaart

SpaceX testcapsule onderweg naar ISS

Op Cape Canaveral in Florida is vanmorgen een testcapsule van SpaceX gelanceerd voor een vlucht richting het internationale ruimtestation ISS. 

Sensoren
De vlucht is onbemand. Als het succesvol is gebleken worden in de toekomst astronauten in de capsule vervoerd naar ISS. Over een dag komt de capsule aan bij het ruimtestation. Aan boord is 200 kilo voorraden meegenomen, en een testpop, voorzien van sensoren om te onderzoeken welke omstandigheden astronauten in de toekomst kunnen verwachten.  

Programma
Het project vormt de aanloop naar commerciële ruimtevaart. Elon Musk, de eigenaar van het bedrijf dat de Crew Dragon capsule ontwikkelde, heeft de leiding in het programma waarmee het ruimteprogramma van de Verenigde Staten een nieuw leven in geblazen moet worden. Sinds 2011 zijn er geen bemande ruimtevluchten vanuit de VS meer uitgevoerd.

Als alles volgens plan verloopt vindt in juli een bemande testvlucht plaats.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button