IncidentenNieuws

Boeing 767 raakt van de baan op Sint-Petersburg

Een Boeing 767-300 van Uzbekistan Airways is zondag op Sint-Petersburg van de landingsbaan geraakt. Het toestel kwam na de landing voorbij het einde van de baan tot stilstand.

Geëvacueerd
Het vliegtuig was afkomstig als vlucht HY631 uit de Oezbekistaanse hoofdstad Tasjkent toen het landde op Pulkovo Airport. Aan boord waren 241 passagiers en acht bemanningsleden. Alle inzittenden zijn geëvacueerd, niemand raakte gewond.

Sneeuw
Onderzoekers van de Leningrad Investigation Department for Transport proberen te achterhalen hoe het incident heeft kunnen gebeuren. Ten tijde van de landing was de landingsbaan mogelijk glad. De Boeing kwam in een besneeuwde berm terecht.  

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button