fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Qatar Airways koopt nieuwe vliegtuigen in Parijs’

Qatar Airways is van plan op de Paris Air Show een order te plaatsen voor nieuwe vliegtuigen. Dat heeft topman Akbar Al Baker laten doorschemeren tijdens een persconferentie in Rwanda, schrijft ATW.

Jong
Vlootvernieuwing is volgens Al Baker nodig. “Op dit moment hebben we geen gaten in onze vloot. Wat we proberen te doen is meer vliegtuigen te bestellen om de vloot die we al hebben te verbeteren. De strategie is om onze gemiddelde vlootleeftijd jong te houden, vandaar dat we vliegtuigen moeten blijven bestellen terwijl oudere exemplaren verdwijnen.” De ceo wil niet zeggen welk vliegtuigtype de geplande order betreft, noch van welke fabrikant de toestellen zullen komen.

Lease
Naast de aanschaf van nieuwe toestellen, wordt er gewerkt aan het verder uitbouwen van de leasetak. Qatar wil in de toekomst meer vliegtuigen verhuren aan andere airlines. British Airways heeft meerdere keren gebruik gemaakt van de mogelijkheid. Air Italy leaset momenteel vliegtuigen van de carrier.

De Paris Air Show vindt plaats van 17 tot 23 juni.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button