fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

Aflevering van Boeing KC-46’s aan USAF voorlopig stopgezet

Sinds afgelopen vrijdag heeft de Amerikaanse luchtmacht de aflevering van de KC-46 tijdelijk stopgezet. Er zouden diverse ‘vreemde objecten’ zijn aangetroffen in nieuwe KC-46’s. Dit meldt DefenseNews.

Gereedschap

Will Roper, een hoge defensie-ambtenaar belast met aankopen, heeft aangegeven dat het ‘nog wel enige tijd’ zal duren voordat de USAF weer nieuwe KC-46’s zal accepteren. Er zouden in enkele nieuw afgeleverde KC-46’s gereedschap en ander ‘foreign object debris’ (FOD) zijn aangetroffen. Losse ‘vreemde objecten’ zijn een duidelijk veiligheidsrisico.

Onthuld

Volgens de Seattle Times, de krant die dit nieuws onthulde, zijn er totaal tien voorwerpen aangetroffen. De twaalf reeds afgeleverde KC-46 tankers hebben een week niet mogen vliegen, nadat het FOD-probleem aan het licht kwam. Afgelopen donderdag werden de reguliere vliegoperaties hervat.

Vertragingen

De Boeing KC-46 Pegasus is de nieuwste tanker voor de Amerikaanse luchtmacht. De afgelopen jaren kampt het project met aanhoudende vertragingen, onder meer veroorzaakt door technische problemen. Begin januari 2019 nam de USAF de eerste KC-46 officieel in ontvangst.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button