Air France-KLMAirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsRoutes

Codeshare-overeenkomst voor KLM, Air France en Virgin Atlantic

KLM, Air France en Virgin Atlantic hebben hun eerste codeshare-overeenkomst gesloten. ‘Deze overeenkomst biedt nieuwe trans-Atlantische reismogelijkheden van en naar Noord-Amerika’, aldus KLM.

Codeshare

De codeshare-overeenkomst tussen de drie maatschappijen zorgt ervoor dat reizigers vanaf 4 maart op één ticket kunnen overstappen op vluchten van de drie bovengenoemde airlines en op enkele routes van Delta Air Lines.

Trans-Atlantisch

KLM en Air France-reizigers kunnen nu kiezen uit 24 nieuwe routes naar Noord-Amerika uitgevoerd door Virgin Atlantic en Delta vanuit het Verenigd Koninkrijk, met een overstap op Londen Heathrow of Manchester. Ook kunnen passagiers gebruik maken van nieuwe vluchten naar Miami vanaf Amsterdam via Londen Heathrow en zijn er nieuwe opties voor het vliegen tussen Parijs en Newark via Manchester.

KLM

KLM zal voor Virgin vluchten uitvoeren vanuit het Verenigd Koninkrijk via Schiphol naar Noord-Amerika. Zo zal KLM Virgin-vluchten uitvoeren vanuit Aberdeen, Belfast, Birmingham, Bristol, Cardiff, Edinburgh, Humberside, Glasgow, Iverness, Leeds, Londen City en Heathrow, Manchester, Durham, Newcastle en Norwich via Amsterdam Schiphol Airport naar, Atlanta, Boston, Washington, Houston, new York, Las Vegas, Los Angeles, Miami, Minneapolis, Chicago, San Francisco, Salt Lake City, Mexico City, Edmonton, Montreal, Vancouver, Calgary en Toronto.

Virgin

Virgin Atlantic zal op haar beurt voor KLM en Air France vluchten uitvoeren vanuit het Verenigd Koninkrijk naar verschillende locaties in Noord-Amerika.

Delta

Ook Delta Air Lines zal voor KLM en Air France vluchten vanuit het VK naar Noord-Amerika uitvoeren. ‘Delta bouwt voort op haar succesvolle samenwerkingsverbanden met Air France, KLM en Virgin Atlantic, waardoor klanten van deze luchtvaartmaatschappijen meer gelegenheid krijgen om op de trans-Atlantische routes van Delta te vliegen. Klanten van Virgin die reizen tussen het VK en de VS hebben nu de keuze om verbinding te maken met alle vluchten van Delta via Amsterdam en Parijs. Daarnaast hebben Air France en KLM-klanten extra opties om of non-stop, of via het Verenigd Koninkrijk met Delta te vliegen naar de VS’, aldus KLM.

Joint-Venture

Daarnaast meldt KLM nog dat de vier maatschappijen, ‘behoudens goedkeuring door regelgevende instanties’, later dit jaar een uitgebreidere joint-venture aangaan. In het geval van een harde Brexit is het echter onzeker of Air France-KLM een belang kan nemen in Virgin Atlantic.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close