Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Harde wind zorgt voor vluchtverstoringen Schiphol

De harde wind die over Noord-Holland trekt, en daarmee ook over Schiphol, zorgt voor vertragingen en annuleringen op Schiphol, zo bevestigt een woordvoerster van de luchthaven aan Up.

Vertragingen

De harde wind die vandaag over het land trekt, zorgt voor vertragingen en annuleringen op Schiphol. Gisteren liet KLM al weten 72 Europese vluchten te schrappen wegens de weersomstandigheden. ‘Reizigers die vandaag vanuit Schiphol vertrekken moeten goed hun vluchtinformatie in de gaten houden, zo blijven ze op de hoogte van de actuele situatie’, aldus de Schiphol-woordvoerster.

Wind

Door de harde wind, waarbij er aan de kust windstoten tot 100 kilometer per uur kunnen voorkomen, bedraagt de vertraging op Schiphol voor landende toestellen gemiddeld zo’n 26 minuten en voor vertrekkende vliegtuigen een kwartier. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de hele maandagochtend.

Kaagbaan

Los van de harde wind is de Kaagbaan sinds vanmorgen weer open voor gebruik. Wegens werkzaamheden was de baan een week gesloten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button