FinancieelNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Intensievere samenwerking tussen Nederland en Boeing

De Nederlandse industrie en overheid zullen intensiever gaan samenwerken met luchtvaartbedrijf Boeing. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft daarvoor vandaag in Amsterdam een intentieverklaring met Boeing ondertekend, zo meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Honderden miljoenen euro’s

Volgens het ministerie zal de samenwerking tussen Nederland en Boeing ‘de komende jaren honderden miljoenen euro’s’ voor Nederlandse ondernemers en onderzoekers opleveren. Het gaat daarbij om ‘industriële participatie in diverse programma’s zoals de upgrade van de Apache helikopters. De afgelopen vier jaar bedroeg de gemiddeld gerealiseerde industriële participatie in Nederland bijna 300 miljoen euro. De totale bijdrage van Boeing aan de Nederlandse economie in de afgelopen twee decennia is inmiddels opgelopen tot boven de drie miljard euro’, aldus het ministerie.

Bedrijfsleven

Staatssecretaris Mona Keizer zegt over de samenwerking: “Deze internationale samenwerkingen dragen bij aan banen en inkomsten voor het Nederlandse bedrijfsleven. Deze overeenkomst is een goed voorbeeld van hoe de Rijksoverheid via de Defensie-Industrie Strategie onze nationale veiligheid en onze kenniseconomie bevordert. Nederlandse ondernemers, onderzoekers en toeleveranciers, waaronder ook MKB’ers als Quinteq en KVE, krijgen hiermee ook mogelijkheden voor hun innovatieve producten op de mondiale defensiemarkt.”

Innovatie

Door de samenwerking hebben de Nederlandse MKB-onderneming Quinteq Energy Storage uit Lent, Boeing en Defensie ‘een gezamenlijk project voor de ontwikkeling van een volledig vrij draaiend vliegwiel opgestart als alternatieve opslag methode voor energie. Deze buffer maakt het onder meer mogelijk om op een militair terrein pieken in de energievraag op te vangen en verduurzaamt deze.’ Een ander voorbeeld is het Haagse KVE. Dit MKB-bedrijf voegt verschillende kunststof composieten samen door het gebruik van elektromagnetische velden. Deze productiemethode bespaart energie en gewicht. De lichtgewicht materialen van KVE worden door Boeing gebruikt voor verschillende typen vliegtuigen en helikopters.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/