fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegvelden

München Airport wordt beloond om maatregelen CO2-reductie

Het München Airport is volgens de jaarlijkse lijst van het Carbon Disclosure Project (CDP) het vliegveld van Europa die de meeste maatregelen neemt om de CO2-uitstoot te verminderen.

Beloond

Het vliegveld van München heeft van de non-profit organisatie CDP het label A- gekregen. Hiermee wordt de luchthaven met het één-na-hoogste label beloond wegens de inspanningen die zij leveren om de CO2-uitstoot te verminderen.

Reductie

Om die reductie te verwezenlijken gebruikt de Duitse luchthaven als eerste in de wereld voor alle baanverlichting LED-lampen. Ook in de kantoren op de luchthaven wordt LED-verlichting gebruikt waardoor het vliegveld zo’n 4.600 ton aan CO2 heeft bespaard. Ook zijn er 121 voertuigen die op de luchthaven werkzaam zijn door elektrische voertuigen vervangen. Daarnaast zijn er 85 oplaadpunten voor elektrische auto’s en komen er nog, in fases, 200 oplaadpunten bij.

München Airport

München Airport zag vorig jaar zo’n 46,3 miljoen passagiers de luchthaven passeren. Deze reizigers vertrokken of arriveerden in ongeveer 413.000 verschillende vluchten. De luchthaven werd in zijn huidige vorm op 17 mei 1992 geopend.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button