AirlinesNieuwsProfessional

Passagiersgroei Ryanair zet door in februari

In februari is de passagiersgroei bij Ryanair verder gestegen in vergelijking met een jaar geleden, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Ierse prijsvechter.

Groei

In totaal vervoerden Ryanair en Laudamotion 9,6 miljoen reizigers, een stijging van 13 procent in vergelijking met februari 2018. De vliegtuigen zaten ook goed vol, want de bezettingsgraad bedroeg 96 procent. De maatschappijen voerden gezamenlijk zo’n 53.000 vluchten uit waarvan er 93 procent op tijd op hun bestemming aankwamen.

Ryanair

Zonder de vervoerde passagiers van Laudamotion mee te nemen zag Ryanair een passagiersgroei van 9 procent. Vorig jaar werden er in februari 8,6 miljoen mensen vervoerd, afgelopen maand waren dat er 9,3 miljoen bij een bezettingsgraad van 91 procent.

Laudamotion

Nu Laudamotion onderdeel van Ryanair is geworden, worden die passagiers ook meegeteld in het geheel. Vorig jaar februari was Laudamotion nog niet verbonden aan de Ierse maatschappij, dus kan er geen goede vergelijking gemaakt worden qua passagiersaantallen. Afgelopen maand vervoerde de maatschappij 300.000 reizigers. De vliegtuigen waren voor 91 procent gevuld met passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button