AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Boeing vliegveld Paine Field nu open voor commerciële vluchten

Paine Field, het vliegveld waar ook de Boeing widebody-fabriek staat, is sinds 4 maart op en voor commerciële vluchten, zo meldt Alaska Airlines.

Open

De eerste commerciële vlucht van het Paine Field-Snohomish County Airport in Everett vertrok op maandag 4 maart naar Portland in de Amerikaanse staat Oregon. Alaska Airlines zou, onder normale omstandigheden, met ingang van 11 februari nieuwe routes lanceren vanaf Paine Field. Door de recente shutdown van de Amerikaanse regering waren de ambtenaren die de nieuwe routes moesten goedkeuren niet aan het werk. Hierdoor stelde Alaska de nieuwe services een maandje uit.

Routes

Vanuit het ‘Boeing vliegveld’ vliegt Horizon Air, de dochtermaatschappij van Alaska Airlines, met Embraer E175’s naar 8 binnenlandse bestemmingen, namelijk Las Vegas, Los Angeles, Orange County, Phoenix, Portland, San Diego, San Francisco, en San Jose.

Sneller

Andrew Harrison, hoofd marketing van Alaska Airlines zegt over de nieuwe vluchten: ‘vanuit Everett kunnen onze gasten gemakkelijker en sneller reizen naar acht geweldige West Coast-steden, en vervolgens doorvliegen naar bijna overal ter wereld met onze 15 partners die wereldwijd naar 900 bestemmingen vliegen.’

Eerste Alaska Airlines-vlucht op Paine Field ©Alaska Airlines
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button