AirlinesNieuwsProfessional

Delta vervoert recordaantal passagiers in februari

Delta Air Lines heeft in de maand februari een recordaantal passagiers vervoerd. Delta zag 13,3 miljoen mensen in hun vliegtuigen stappen, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Amerikaanse maatschappij.

Passagiers

Afgelopen maand vervoerde Delta 13,3 miljoen passagiers, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2018. De vraag naar vluchten over de Atlantische oceaan nam met 9,6 procent het meeste toe en de vraag vluchten naar Latijns-Amerika nam met 2,2 procent het meeste af. De vliegtuigen zaten in februari voor 81,1 procent vol, een daling van 0,4 procentpunt in vergelijking met vorig jaar.

Winstdeling

Los van het recordaantal vervoerde passagiers hadden de werknemers van Delta ook nog iets anders om te vieren. Zij kregen namelijk hun deel van de winstdeling. Die bedroeg bedroeg 1,3 miljard dollar (1,15 miljard euro), het een-na-hoogste bedrag ooit uitgekeerd door Delta.

Codeshare

Op 4 maart maakte KLM bekend dat zij een codeshare-overeenkomst zijn aangegaan met Air France, Virgin Atlantic en ook op enkele vluchten van Delta. Later in het jaar wordt de samenwerking, als alles volgens plan verloopt, verder uitgebreid.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button