BelgiëFinancieelFokkerNieuwsNL nieuwsProfessional

Fokker verkoopt belang Belgisch Sabca aan Dassault

De Nederlandse groep Fokker Aerospace heeft haar belang van 43,57 procent in de Belgische fabrikant Sabca verkocht aan Dassault, zo meldt de vliegtuigen- en raketonderdelenfabrikant.

Verkocht

Fokker Aerospace uit Papendrecht heeft haar aandelen in de Waalse vliegtuigen- en raketonderdelenfabrikant Sabca verkocht aan Dassault Belgique Aviation voor 7,5 miljoen euro. Hiermee valt het bedrijf op enkele aandelen na helemaal in handen van de Franse Dassault-groep.

Dassault

Dassault had al een belang van 52,96 procent in handen van Sabca. Met de verkoop van het Fokker-aandeel aan Dassault zijn de Sabca-aandelen voor 96,85 procent in Franse handen. Sabca zal wel op de beurs blijven na deze overname.

Fokker

Los van de verkoop van de aandelen in Sabca ontving Fokker Technologies, onderdeel van GKN Aerospace, begin februari twee orders voor de toelevering van onderdelen voor de F-35 van de Koninklijke luchtmacht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button