AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Lufthansa breidt long-haul netwerk uit met Eurowings

De Lufthansa-groep breidt met ingang van oktober het long-haul netwerk uit via verplaatsingen van de Eurowings-vloot binnen Duitsland en het lanceren van nieuwe routes, zo meldt het Duitse luchtvaartconcern.

Frankfurt

Zo zal Lufthansa voor de eerste keer Eurowings-toestellen stationeren op de luchthaven van Frankfurt. Vanuit daar zal de Lufthansa-dochter, met ingang van oktober, vluchten uitvoeren naar Mauritius, Barbados en naar Windhoek in Namibië.

München

Sinds de zomer van vorig jaar vliegt Eurowings al op langeafstandsroutes vanuit München. Daar komt komende winter een dagelijkse verbinding tussen de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en Bangkok in Thailand bij. Volgens Lufthansa is de maatschappij bezig om nieuwe vliegbestemmingen vanuit München te plannen.

Strategische stap

Volgens Thorsten Dirks, ceo van Eurowings, is de samenwerking tussen Lufthansa en Eurowings op Frankfurt ‘een juiste strategische stap voor de luchtvaartgroep.’ Het combineert volgens hem ‘de sterke punten van haar twee grootste luchtvaartmaatschappijen in Frankfurt. Namelijk de combinatie van de betaalbare kostenstructuur van Eurowings met de verkoop- en marketingkracht van Lufthansa.’

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button