AirlinesIndustrieNieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe route Aer Lingus geschrapt door problemen Airbus

Aer Lingus heeft een nieuwe route geschrapt, die in augustus gelanceerd zou worden, en uitgesteld naar 2020 wegens leveringsproblemen bij vliegtuigbouwer Airbus, zo meldt de Ierse maatschappij.

Schrappen

De lancering van de nieuwe route tussen Dublin en Montreal in Canada wordt verschoven naar volgend jaar, omdat Airbus de bestelde A321LR’s niet op tijd kan leveren. Dit probleem heeft ook tot gevolg dat Aer Lingus minder vluchten kan uitvoeren dan gepland op de andere nieuwe route naar Minneapolis-St. Paul. Passagiers die getroffen worden door dit voorval zijn volgens de Ierse maatschappij op de hoogte gesteld.

Levering

Normaal gezien zou Aer Lingus dit jaar drie Airbus A321LR’s ontvangen, gevolgd door vijf in 2020, vier in 2021, één in 2022 en één in 2023. De huidige 757’s worden in 2020 uitgefaseerd. De A330-vloot wordt ook verder uitgebreid tot zestien vliegtuigen in 2023.

Uitbreiding

In de zomer van 2023 wil de maatschappij dertig long-haul vliegtuigen in de vloot hebben. De stoelcapaciteit moet toenemen van 2.8 miljoen naar 4.7 miljoen en de frequentie wordt opgevoerd naar 196 vluchten per week.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button