AirlinesIndustrieNieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe route Aer Lingus geschrapt door problemen Airbus

Aer Lingus heeft een nieuwe route geschrapt, die in augustus gelanceerd zou worden, en uitgesteld naar 2020 wegens leveringsproblemen bij vliegtuigbouwer Airbus, zo meldt de Ierse maatschappij.

Schrappen

De lancering van de nieuwe route tussen Dublin en Montreal in Canada wordt verschoven naar volgend jaar, omdat Airbus de bestelde A321LR’s niet op tijd kan leveren. Dit probleem heeft ook tot gevolg dat Aer Lingus minder vluchten kan uitvoeren dan gepland op de andere nieuwe route naar Minneapolis-St. Paul. Passagiers die getroffen worden door dit voorval zijn volgens de Ierse maatschappij op de hoogte gesteld.

Levering

Normaal gezien zou Aer Lingus dit jaar drie Airbus A321LR’s ontvangen, gevolgd door vijf in 2020, vier in 2021, één in 2022 en één in 2023. De huidige 757’s worden in 2020 uitgefaseerd. De A330-vloot wordt ook verder uitgebreid tot zestien vliegtuigen in 2023.

Uitbreiding

In de zomer van 2023 wil de maatschappij dertig long-haul vliegtuigen in de vloot hebben. De stoelcapaciteit moet toenemen van 2.8 miljoen naar 4.7 miljoen en de frequentie wordt opgevoerd naar 196 vluchten per week.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/