fbpx
MilitairNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVeiligheid

Pakistan houdt luchtruim minimaal nog een dag gesloten

Pakistan houdt het luchtruim minimaal nog een dag gesloten. Het Pakistaanse luchtvaartautoriteit meldt in een Tweet dat het luchtruim tot woensdag 6 maart 09:00 uur Nederlandse tijd gesloten blijft.

Gesloten

Het Pakistaanse luchtruim blijft tot woensdag 6 maart gesloten, zo is te zien in onderstaande tweet van de Pakistaanse Civil Aviatoin Authority. Slechts enkele vluchten vanuit Karachi, Peshawar, Quetta, Lahore, Faisalabad en Islamabad mogen uitgevoerd worden. Vorige week vrijdag zou het Pakistaanse luchtruim weer open gaan, maar steeds wordt de opening met een dag uitgesteld.

Piloot

Pakistan had vorige week twee Indiase gevechtsvliegtuigen uit de lucht geschoten. Een van de piloten werd gevangen genomen. Pakistaanse autoriteiten lieten donderdag weten de gevangen piloot vrij te laten en uit te leveren aan India.

Spanning

De spanning tussen Pakistan en India is hoog opgelopen nadat India op 26 februari een bombardement uitvoerde op een plek waar volgens het land terroristen zouden zitten. De actie was een antwoord op een aanslag in de noordelijke deelstaat Kasjmir in India waarbij er 40 Indiase militairen om het leven kwamen. Pakistan schoot op haar beurt twee Indiase gevechtsvliegtuigen uit de lucht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button