fbpx
IncidentenMilitairNieuwsProfessional

Poolse Mig-29 stort neer tijdens trainingsmissie

De Poolse luchtmacht is op maandag 4 maart één van haar gevechtsvliegtuigen kwijt geraakt. Een Mig-29 Fulcrum stortte begin van de middag neer. Dit wordt gemeld op de website van Sputniknews en Defence24.com.

Trainingsmissie

De Mig-29 was kort daarvoor begonnen aan een trainingsmissie vanaf de vliegbasis Minsk-Mazowiecki. Het gevechtsvliegtuig zou na het nodige onderhoud een inspectievlucht maken, maar na vier minuten ging het mis. Om 13:17 stortte de Mig neer in een bos nabij het dorp Stoczek. De crash veroorzaakte brand, maar werd geblust door brandweer brigades uit de buurt.

Piloot

De piloot kon succesvol gebruik maken van zijn schietstoel en is met verwondingen door een helikopter vervoerd naar een militair ziekenhuis in Warshau. De piloot maakt het naar omstandigheden goed.

Problemen Mig-29 vloot

Deze Mig-29 is niet het eerste gevechtsvliegtuig van dit type wat recentelijk is neergestort. In juli vorig jaar werd de volledige Mig-29 vloot nog aan de grond gehouden naar aanleiding van een crash waarbij de piloot om het leven kwam. In december 2017 stortte een Mig-29 ook neer in een bos; de piloot overleefde dit ongeluk dankzij zijn schietstoel. In juni 2016 is een Mig-29 verloren gegaan tijdens een brand veroorzaakt door een defecte motor. Waarom de Mig-29 gisteren is neergestort is nog niet bekend. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Daniel Ravenswaay

Militair luchtvaart fotograaf. Daniel is opgegroeid in Cuijk, in de aanvliegroute van baan 24 op Volkel en hier is zijn interesse in de militaire luchtvaart ontstaan. In zijn vrije tijd is hij geregeld te vinden bij militaire vliegvelden in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button