BelgiëFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol Airport

Tweede Kamer: faseer vluchten Amsterdam – Brussel uit

De Tweede Kamer heeft een voorstel aangenomen van Groenlinks om afspraken te maken over het uitfaseren van de vluchten tussen Amsterdam en Brussel, zo meldt de Tweede Kamer.

Uitfaseren

De reden om de vluchten tussen de hoofdstad van Nederland en die van België uit te faseren betreft, onder andere, de schaarste van het aantal slots op Schiphol. Deze slots zouden ‘zoveel mogelijk voor onmisbare routes moeten worden ingezet’ in het nationale belang.

Milieu

Daarnaast stelde de Kamer dat ‘de trein op dit traject effectief vrijwel altijd sneller is en altijd beter voor het milieu’. Daarom verzoekt de regering om met ‘alle hiervoor relevante partijen in overleg te treden met als inzet met hen afspraken te maken over het uitfaseren van de lijnvluchten tussen Amsterdam en Brussel’.

Vluchten

Uit het boekingssysteem blijkt dat KLM Cityhopper drie tot vijf keer per dag van Amsterdam naar Brussel vliegt. Dat zijn in totaal 6 tot 10 vluchten op een dag van een klein uurtje, zonder de inchecktijd mee te rekenen, tussen beide steden. De effectieve reistijd van de trein bedraagt twee uur om de afstand tussen Amsterdam en Brussel via het spoor af te leggen.

KLM

KLM laat desgevraagd aan Up weten dat zij in het actieplan ‘Slim en Duurzaam‘, aangeven dat de trein op bepaalde routes, tot een afstand van 700 kilometer, een goed alternatief is voor vliegreizen, juist ook vanwege duurzaamheid.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/