fbpx
NieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegtuigen

Airbus bekijkt met vakbonden toekomst A380-werknemers

Airbus zal met vakbonden in gesprek gaan om de toekomst van de huidige A380-werknemers te bespreken, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Stoppen

Airbus maakte op 14 februari bekend dat zij stoppen met het produceren van de A380, ofwel de Superjumbo. Luchtvaartmaatschappij Emirates trok een deel van hun bestelling terug wat het einde van de A380 betekende. Met die beslissing staan er zo’n 3.000 tot 3.500 arbeidsplaatsen op de tocht. Over de toekomst van die werknemers gaat Airbus met de vakbonden rond de tafel zitten.

Werknemers

Dat aantal werknemers staat gelijk aan zo’n 3 procent van alle Airbus-medewerkers wereldwijd. Meer specifiek gaat het om 1.300 arbeiders en 2.100 bedienden. ‘Per land vertegenwoordigt dit tussen 500 en 600 werknemers in het Verenigd Koninkrijk, 400 tot 500 in Spanje, 1.100 tot 1.200 in Duitsland en 1.100 tot 1.200 in Frankrijk’, aldus Airbus.

Veranderen

Airbus meldt verder dat er jaarlijks zo’n 12.000 werknemers van functie veranderen binnen het bedrijf. Airbus: ‘met de aanhoudende productiegroei van de A320-reeks en een groot aantal nog te leveren widebody’s, zijn er heel wat interne mobiliteitsmogelijkheden. Daarnaast zal Airbus specifieke diensten voor competentieconversie inzetten om crossfunctionele en cross-programmatorische herinschakelingen te ondersteunen.’

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button