NieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

Explosieve pakketjes op Londense luchthavens en treinstation

Twee Londense luchthavens, Heathrow en Londen City hebben een explosief pakketje ontvangen. Ook in het Waterloo treinstation werd een explosieve enveloppe gevonden, zo meldt ATWonline.

Pakketjes

De Londense politie doet onderzoek naar drie pakketjes met een geïmproviseerd explosief apparaat erin. Het gaat om witte enveloppen van A4-formaat waarin gele opgevulde pakketjes geplaatst waren. Die pakketjes bevatten een apparaatje die een kleine brand kan creëren als het pakketje geopend wordt.

Heathrow

De eerste melding van zo’n pakketje kwam op 5 maart om 09:55 uur lokale tijd binnen. Het pakketje werd in The Compass Building, een administratief centrum, op Londen Heathrow ontdekt. Een werknemer opende het pakketje waarna het afging en het deels verbrandde. Niemand raakte gewond.

Londen City

Om 12:10 ‘s middags lokale tijd werd de politie attent gemaakt op nog een verdacht pakketje in de City Aviation House, het administratieve centrum van Londen City Airport. Het personeel werd geëvacueerd en het pakketje meegenomen. Niemand raakte gewond. Op beide vliegvelden werden er geen vluchten verstoord door de pakketjes.

Waterloo

Het pakketje op het Waterloo treinstation in Londen werd rond 11:40 uur lokale tijd ontdekt. Het werd ongeopend meegenomen door de politie en later onschadelijke gemaakt. Op alle drie de pakketjes kleefden Ierse postzegels. De politie bekijkt de pakketjes als een aan elkaar gelinkte actie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button