IndustrieNieuwsProfessional

Farnborough Airshow schrapt publieksweekend

De organisatie van de tweejaarlijkse Farnborough Airshow heeft besloten om volgend jaar het publieksweekend te schrappen. Dat meldt de organisatie van de luchtvaartbeurs.

Schrappen

De Farnborough International Airshow wordt een keer per twee jaar gehouden in het Engelse Farnborough ten westen van Londen. Het evenement duurt een week, waarbij het weekend gericht is op bezoekers die voor de vliegtuigen komen en niet om handel te drijven. Dit weekend wordt nu door de organisatie geschrapt.

Focus

Volgens de organisatie wil men weer terug de focus leggen op de handel en verkoop van vliegtuigen en luchtvaartgerelateerde producten. Daardoor is er geen ruimte meer voor het publieksweekend. Hierdoor duurt het evenement in 2020 vijf dagen in plaats van zeven.

Middag

Wel zal de Farnborough Airshow op vrijdagmiddag de deuren openen voor het publiek, maar met de focus op ‘ het inspireren van volgende generaties.’ Het presenteren van ‘technologieën voor nieuwe producten en productieprocessen’ wordt daar een onderdeel van.

Teleurstellen

Gareth Rogers, de ceo van de Airshow zegt over het besluit: ‘het schrappen van het openbare weekend zal sommige mensen teleurstellen, maar voor onze exposanten en zakelijke bezoekers ligt de focus op het bedrijfsleven en toegang tot het talent dat ze nodig hebben om de wereldwijde concurrentiepositie te behouden.’

2018

Vorig jaar trok het evenement 80.000 bezoekers uit 112 landen. Er stonden 1.500 exposanten die allerhande luchtvaartgerelateerde producten aan de man probeerden te brengen. Up somde het resultaat van de Farnborough Airshow 2018 op.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close