NieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVliegvelden

Geldtransport overvallen op Duitse luchthaven

Een geldtransport is in de ochtend van 6 maart overvallen op de Duitse luchthaven Köln-Bonn. Een beveiliger raakte zwaargewond, zo meldt de politie van de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Overval

De overval op het geldtransport vond om 09:10 uur in de ochtend plaats ter hoogte van het busstation op de luchthaven van Köln-Bonn. De luchthaven ligt op zo’n uurtje rijden van de Nederlandse grens. Inkomende- en uitgaande vluchten ondervonden geen hinder van de actie.

Beveiliger

Tijdens de overval werd een van de beveiligers door een kogel getroffen in zijn been. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht, volgens de politie is het niet uitgesloten dat hij in levensgevaar verkeerd.

Audi

De overvallers gingen er in een zwarte Audi vandoor die later brandend werd aangetroffen in de Jägerstrasse in het Keulse stadsdeel Porz-Eil. De politie is op zoek naar getuigen.

©Polizei Nordrhein-Westfalen Köln

Vliegveld Köln-Bonn

Het vliegveld Köln-Bonn zag vorig jaar 12,96 miljoen passagiers passeren, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2017. Ook werd er 860.000 ton aan goederen via de Duitse luchthaven vervoerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close