AirlinesIndustrieOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Lufthansa Technik sluit contracten met Russische airlines

De onderhoudsafdeling van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft contracten afgesloten met drie Russische airlines, zo meldt Lufthansa Technik.

Contracten

De contracten zijn gesloten tussen Lufthansa Technik en de Russische maatschappijen Aeroflot, Ural Airlines en AirBridgeCargo Airlines. De contracten zijn voor een lange termijn gesloten.

Onderdelen

Lufthansa Technik mag voor Aeroflot de onderdelen leveren voor de Airbus A320’s en deze toestellen onderhouden. Voor Ural Airlines mag de Duitse onderhoudsafdeling de Boeing 737 MAX-toestellen onderhouden en onderdelen voor leveren, net zoals voor de A320’s. AirBridgeCargo en Lufthansa Technik zijn overeengekomen dat zij de Boeing 747-400F-vloot zullen onderhouden.

Rusland

Lufthansa Technik is al een tijd actief in Rusland. De samenwerking met Aeroflot duurt al meer dan 25 jaar. Sinds 2006, toen Ural Airlines de eerste A320 aan hun vloot toevoegde, is Lufthans Technik bij het onderhoud van die vliegtuigen betrokken.

Norwegian

Vorig jaar verlengde de Lufthansa-onderhoudsafdeling vroegtijdig het contract met Norwegian. De samenwerking tussen beide bedrijven dateert al vanuit 2008. In het vernieuwde contract staat ook dat Lufthansa Technik reserveonderdelen voor Norwegian zal huren als dat nodig is. Dat kan voorkomen tijdens piekmomenten waarbij er meerdere 737’s in onderhoud zijn.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close