fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Ook Vlaamse politiek ziet heil in schrappen vluchten AMS-BRU

Nadat de Tweede Kamer een voorstel van GroenLinks aangenomen heeft om afspraken te maken over het uitfaseren van de vluchten tussen Amsterdam en Brussel, ziet ook de Vlaamse politiek heil in dit plan, zo melden verschillende Belgische media.

Groen

De Vlaamse oppositiepartij Groen wil ook dat de vluchten tussen Amsterdam en Brussel afgeschaft worden. Stefaan van Hecke, kamerlid van Groen zegt hierover: ‘het is absurd dat vliegtuigen vliegen met veel CO2-uitstoot op zo’n korte afstand tussen twee steden. Dus laten we het stopzetten en laten we inzetten op alternatieven. Die beter uitwerken, maar ook goedkoper maken. Het is onzinnig om een vliegtuig op te stappen om 200 kilometer verder weer te dalen, terwijl er ook treinen of soms bussen rijden.’

CD&V

Niet alleen Groen ziet heil in de plannen om alternatieven voor de vluchten te zoeken, ook regeringspartij CD&V denkt daar zo over. CD&V wil niet zo ver gaan om korteafstandsvluchten volledig af te schaffen, maar wil wel onderzoek laten doen of de korte vluchten door treinverbindingen vervangen kunnen worden.

KLM

KLM laat desgevraagd aan Up weten dat zij in het actieplan ‘Slim en Duurzaam‘, aangeven dat de trein op bepaalde routes, tot een afstand van 700 kilometer, een goed alternatief is voor vliegreizen, juist ook vanwege duurzaamheid.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button