fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Operationele problemen kost Southwest miljoenen per week’

Southwest Airlines heeft te kampen met operationele problemen doordat een te groot aantal vliegtuigen aan de grond staat voor noodzakelijk onderhoud. Dit kost de maatschappij miljoenen dollars per week, zo vertelt de ceo van de airline tegen Reuters.

Kosten

Doordat de technici die de vliegtuigen moeten onderhouden zich massaal ziek melden, om zo zonder te staken een beter loon te eisen, blijven de vliegtuigen aan de grond staan. Hierdoor loopt Southwest miljoenen dollars per week mis aan inkomsten, maar moet het ook grote geldbedragen afschrijven voor de kosten die gemaakt worden door alle vluchten die geannuleerd worden.

Rechtszaak

Southwest heeft een rechtszaak aangespannen tegen de vakbond van de technici via het gerecht in de staat Texas. Hier is nog geen uitspraak over gedaan, dus zullen de problemen zich, naar alle waarschijnlijkheid, nog even blijven voordoen. Southwest vindt dat het ziek melden een ‘onwettige’ actie van de vakbond is.

Hawaï

Of door de acties de toekomstige route naar Hawaï in het gedrang komt is nog niet duidelijk. De Federal Aviation Administration (FAA) heeft Southwest Airlines zowel verbaal als schriftelijk toestemming gegeven om vlucht vanuit het vasteland van de Verenigde Staten naar het eiland Hawaï uit te voeren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button