fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Ryanair kijkt naar Airbus voor vliegtuigen Laudamotion’

Ryanair voert vroege gesprekken met Airbus om een eventuele order te plaatsen voor honderd A321’s, zo meldt Reuters op basis van uitspraken van Ryanair-topman Michael O’Leary tijdens de Airlines for Europa-bijeenkomst in Brussel.

Airbus

Als de order voor Laudamotion door zou gaan bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus, zou de bestelling volgens O’Leary uit ‘niet minder dan 100 toestellen bestaan, waarvan 50 bestellingen en 50 koopopties.’ Op dit moment leasete Ryanair vliegtuigen voor Laudamotion, zodat de Oostenrijkse maatschappij vluchten voor Ryanair uit kan voeren.

Boeing

De vloot van Ryanair bestaat volledig uit Boeing 737’s. O’Leary ziet het nieuwste 737 MAX 10-model van Boeing wel zitten, mits ‘de prijs juist is.’ Volgens hem zijn de prijscondities waar hij op doelt op dit moment ‘nog niet haalbaar.’

Vloot

De vloot van Ryanair bestaat uit 437 Boeing 737-800’s en één 737-700, de business jet van de Ierse prijsvechter. Laudamotion voert vluchten met twaalf vliegtuigen uit, namelijk negen Airbus A320-200’s en drie A321-200’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button