fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Eurowings en FlixBus slaan handen ineen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings slaat de handen ineen met de, eveneens Duitse, busvervoerder FlixBus. Op de Eurowings-website kunnen reizigers meteen een FlixBus-ticket kopen, zo meldt de Lufthansa-dochtermaatschappij.

Samenwerking

De samenwerking tussen de Duitse bedrijven Eurowings en FlixBus moet meer reisgemak voor reizigers bieden. Passagiers van de low cost-maatschappij Eurowings kunnen met ingang van 26 maart op de website van de airline ook bustickets voor FlixBus bestellen. De busmaatschappij zal van en naar drie Duitse luchthavens rijden.

Luchthavens

De luchthavens waar FlixBus van en naartoe rijdt zijn Keulen/Bonn, Stuttgart en München. De eerste stap in de samenwerking zijn routes van zo’n 300 bestemmingen naar de drie luchthavens. Onder de noemer ‘van bus naar Airbus’ kunnen reizigers met de bus naar de luchthaven van hun keuze reizen.

Nederland

Voor Nederlandse reizigers houdt dit in dat zij bijvoorbeeld vanuit Amsterdam Sloterdijk of Rotterdam Centraal Station met de FlixBus in zo’n 4 uur tot 5 uur naar de luchthaven van Keulen gereden worden. Vanuit Eindhoven centrum rijdt er een bus naar de Keulse luchthaven in 3 uur en 15 minuten. Ook vanuit Groningen rijdt er een FlixBus naar de Keulse luchthaven, die rit duurt zo’n 8 uur. Vanuit Maastricht is de reiziger binnen 2 uur op de luchthaven van Keulen/Bonn.

Netwerk

Als de samenwerking succesvol blijkt te zijn zal het netwerk van de busmaatschappij uitgebreid worden met andere luchthavens. Ook Eurowings zal haar langeafstandsnetwerk vanaf oktober uitbreiden met verschillende bestemmingen, waaronder vanuit München.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button