AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegvelden

Eurowings en FlixBus slaan handen ineen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings slaat de handen ineen met de, eveneens Duitse, busvervoerder FlixBus. Op de Eurowings-website kunnen reizigers meteen een FlixBus-ticket kopen, zo meldt de Lufthansa-dochtermaatschappij.

Samenwerking

De samenwerking tussen de Duitse bedrijven Eurowings en FlixBus moet meer reisgemak voor reizigers bieden. Passagiers van de low cost-maatschappij Eurowings kunnen met ingang van 26 maart op de website van de airline ook bustickets voor FlixBus bestellen. De busmaatschappij zal van en naar drie Duitse luchthavens rijden.

Luchthavens

De luchthavens waar FlixBus van en naartoe rijdt zijn Keulen/Bonn, Stuttgart en München. De eerste stap in de samenwerking zijn routes van zo’n 300 bestemmingen naar de drie luchthavens. Onder de noemer ‘van bus naar Airbus’ kunnen reizigers met de bus naar de luchthaven van hun keuze reizen.

Nederland

Voor Nederlandse reizigers houdt dit in dat zij bijvoorbeeld vanuit Amsterdam Sloterdijk of Rotterdam Centraal Station met de FlixBus in zo’n 4 uur tot 5 uur naar de luchthaven van Keulen gereden worden. Vanuit Eindhoven centrum rijdt er een bus naar de Keulse luchthaven in 3 uur en 15 minuten. Ook vanuit Groningen rijdt er een FlixBus naar de Keulse luchthaven, die rit duurt zo’n 8 uur. Vanuit Maastricht is de reiziger binnen 2 uur op de luchthaven van Keulen/Bonn.

Netwerk

Als de samenwerking succesvol blijkt te zijn zal het netwerk van de busmaatschappij uitgebreid worden met andere luchthavens. Ook Eurowings zal haar langeafstandsnetwerk vanaf oktober uitbreiden met verschillende bestemmingen, waaronder vanuit München.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close