AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Gulf Air breidt vloot verder uit

Gulf Air heeft haar vloot verder uitgebreid met een tweede nieuwe Airbus A320neo, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein.

Tweede

Het is de tweede A320neo voor Gulf Air die zij aan de vloot toevoegen. In 2016 plaatste de airline een bestelling voor twaalf A320neo’s bij de Europese vliegtuigbouwer. Met de komst van de nieuwe A320neo bestaat de vloot uit 36 vliegtuigen

Vloot

Die 36 toestellen zijn weer onderverdeeld in achttien A320’s waarvan twee neo’s. Daarnaast heeft Gulf Air nog zes A321’s en zes A330’s in de vloot van Airbus. Andere vliegtuigen die Gulf Air inzet zijn zes Boeing 787-9 Dreamliners.

Spanje

De nieuwe A320neo wordt niet ingezet op de nieuwe route die Gulf Air met ingang van 14 juni naar Spanje zal uitvoeren, daar gebruikt de maatschappij de Dreamliner voor. Gulf Air vliegt tot en met 15 september naar de Spaanse badplaats Malaga. De vlucht van Gulf Air tussen Bahrein en Malaga is de eerste directe route tussen de twee bestemmingen. Nu moet er altijd met één of meerdere tussenstops gevlogen worden. De huidige reistijd neemt, afhankelijk van de overstaptijd, zo’n 9 uur in beslag.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button