fbpx
AirlinesCargoNieuwsNL NieuwsProfessionalVeiligheid

Martinair 747 wegens technisch mankement terug naar Schiphol

Op maandag 4 maart keerde de Boeing 747-400 van Martinair terug naar Schiphol wegens een technische storing, zo bevestigt een woordvoerder van Martinair desgevraagd aan Up.

Terug

Vlucht MP8911 vertrok om 09:25 lokale tijd vanuit Amsterdam richting Caïro, waarna het na een klein anderhalf uur boven Boedapest terugkeerde naar Schiphol. “Het betreffende vliegtuig bleek inderdaad na vertrek een defecte (standby) altitude indicator te hebben. Dit instrument is tijdens normale vluchtuitvoering niet nodig maar indien het kapot is, levert dit wel een zogenaamde AOG (aircraft on ground) situatie op waarmee het toestel niet naar Caïro had mogen vertrekken. Vandaar dat gekozen is om terug te keren naar Schiphol voor reparatie”, aldus de Martinair-woordvoerder.

Caïro

Daarnaast laat Martinair weten dat ‘de vlucht inmiddels, met 24 uur vertraging, met hetzelfde vliegtuig alsnog uitgevoerd is.’ De Boeing 747-400 met registratie PH-MPS is 28,8 jaar oud en heeft voorheen dienst gedaan bij Singapore Airlines en Air India. Sinds maart 2008 vliegt Martinair met de ‘Queen of the Skies’.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button