Frequente reizigerInnovatieOverig nieuws

Swiss zet eerste vernieuwde A340 in

Swiss, de nationale luchtvaartmaatschappij van Zwitserland, heeft haar eerste vernieuwde A340 ingezet. De overige A340’s van de maatschappij zullen ook gemoderniseerd worden. Naar verwachting vliegen na de zomer alle A340’s met een nieuw interieur. Dat meldt de maatschappij.

Vernieuwing

De keuze van Swiss om de A340’s te vernieuwen is opvallend, aangezien de meeste maatschappijen deze onzuinige vliegtuigen juist aan het uitfaseren zijn. Swiss heeft een deel van de A340’s vervangen door de grotere Boeing 777-300, maar houdt nog enkele van de viermotorige toestellen in haar vloot. Andere A340’s van Swiss zijn ondergebracht bij dochtermaatschappij Edelweiss of zijn ontmanteld.

Toekomst

De gemoderniseerde A340 beschikt nu onder andere over WiFi en een beter entertainment systeem, waardoor er weer door de gehele vloot een uniform product is. Swiss heeft aangegeven dat de A340 nog enkele jaren mee zal gaan en zal worden ingezet op zowel medium- als longhaul routes. Zo zal de A340 te zien blijven in Boston, Tel Aviv, Shanghai en Johannesburg.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/