MilitairNieuwsProfessional

Wit-Rusland doneert nogmaals vier Mig-29’s aan Servië

Wit-Rusland, ook bekend als Belarus, heeft voor een tweede keer vier Mig-29 gevechtsvliegtuigen aan Servië gedoneerd, zo melden verschillende nieuwsagentschappen.

Mig-29

Met de donatie van vier Mig-29’s, waarvan de NAVO-naam voor de gevechtsvliegtuigen Fulcrum-C luidt, komt de Mig-vloot voor Servië op veertien te liggen, aldus Servië’s Ministerie van Defensie. De toestellen werden in Wit-Rusland gemoderniseerd en daarna aan Servië overgedragen.

Upgrades

De toestellen zullen van upgrades worden voorzien in het een militaire fabriek in Baranavitsjy in Wit-Rusland. Die werkzaamheden zullen 12 tot 18 maanden in beslag nemen. Het hoofd van de werkzaamheden vertelde tegen televisiezender BT-1 dat de voornaamste upgrades op het navigatiesysteem, elektronische beveiliging en bewapening van het vliegtuig worden uitgevoerd. Servië betaalt de kosten voor de upgrades.

Veertien

De vloot van de veertien Mig’s bestaan uit vier eerder geleverde toestellen uit Wit-Rusland van april 2018 en zes Mig’s uit Rusland uit oktober 2017.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close