fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Wizz Air neemt eerste A321neo in ontvangst

Prijsvechter Wizz Air neemt in Hamburg haar eerste Airbus A321neo in ontvangst. Het vliegtuig is de eerste van zes A321neo’s die de Hongaarse airline dit jaar in ontvangst neemt, zo meldt Airbus.

A321neo

De eerste Airbus A321neo voor Wizz Air, met registratie HA-LVA, wordt geleased van FPG Amentum. Het wordt de eerste A321neo voor de Hongaarse prijsvechter, maar het 109e vliegtuig in de vloot. Het vliegtuig wordt door Pratt & Whitney GTF-motoren aangedreven en biedt ruimte aan 239 passagiers. Tegen 2026-2027 zal Wizz, als alles volgens plan verloopt, een vloot van 277 vliegtuigen hebben.

Stoelen

In de neo’s die Wizz Air in de vloot zal opnemen worden nieuwe stoelen geplaatst van de Italiaanse fabrikant GEVEN. De stoelen hebben volgens Wizz Air ‘een typisch Italiaans design’. De stoelen worden bekleed met bewerkt leer in de kobaltblauwe kleur van de Hongaarse maatschappij. Er wordt door de stoelen een kwart meer knieruimte gecreëerd, doordat het lectuurvak lager geplaatst wordt. Ook de dunne rugleuning draagt hieraan bij. De zogeheten ‘Essenza’ stoelen zijn lichter van gewicht dan de huidige, waardoor minder brandstof verbruikt wordt.

Routes

De A321neo zal op verschillende routes worden gebruikt. Mogelijk ook op de nieuw aangekondigde routes van Kiev naar de Griekse steden Athene en Thessaloniki.

Wizz Air A321neo ©Airbus

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button