NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus ziet aantal annuleringen stijgen in februari

Airbus begint 2019 niet goed als men kijkt naar het aantal bestellingen, of in dit geval annuleringen, in januari en februari. Afgelopen maand steeg het aantal annuleringen flink, zo blijkt uit de maandcijfers van de Europese vliegtuigbouwer.

Annuleringen

In de maand februari kon Airbus in totaal 103 orders schrappen, tegenover 4 bestellingen die binnenkwamen. Dat komt neer op min 99 bestellingen in februari van dit jaar. Afgelopen januari ontving Airbus alleen maar annuleringen en geen enkele bestelling.

Bestelling

In de maand februari was Air Vanuatu de enige klant voor Airbus. De maatschappij plaatste een order voor twee A220-100’s en twee A220-300’s. In februari 2018 kon Airbus nog 40 bestellingen bijschrijven in het orderboek, dit jaar moest er veel geschrapt worden.

Schrappen

In totaal kon Airbus 103 vliegtuigen van de bestellijst halen. Die vliegtuigen bestaan uit vijfentwintig A320neo’s, veertig A350-900’s, twee A350-1000’s en eenendertig A380’s. Met het wegvallen van de Superjumbo-bestellingen heeft Airbus ook besloten de stekker uit de productie van de A380 te trekken.

Leveringen

Een pluspuntje voor Airbus is dat zij afgelopen maand, in vergelijking met februari vorig jaar, elf meer vliegtuigen aan klanten hebben geleverd. Dit jaar leverde de vliegtuigfabrikant 49 toestellen aan 33 verschillende klanten. Die leveringen bestonden uit 26 toestellen van de A320-familie, 10 toestellen van de A321-familie, één A330-200, acht A350-900’s en één A350-1000.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close