AirlinesNieuwsProfessional

IAG-maatschappijen zien meer reizigers in februari

De maatschappijen die onder de International Airlines Group (IAG) vallen, hebben in februari meer reizigers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de maandcijfers van het luchtvaartconcern.

Totaal

In totaal stapten in februari 6,1 procent meer mensen op de toestellen van Aer Lingus, British Airways, Iberia, LEVEL en Vueling dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal vervoerde IAG 7,52 miljoen mensen.

Stijging

De grootste stijging in passagiersaantallen noteert LEVEL. Met een groeipercentage van 335 procent laat de airline de rest achter zich. Het totaal aantal passagiers is wel beduidend lager dan de rest. LEVEL vervoerde 87.000 mensen waar Aer Lingus, British Airways, Iberia en Vueling respectievelijk 658 duizend reizigers, 3,2 miljoen reizigers, 1,5 miljoen reizigers en 1,9 miljoen reizigers vervoerde.

Vluchten

De vluchten naar Latijns-Amerika waren zag de hoogste stijging in aantal passagiers, namelijk 18,4 procent. Naar Afrika, het Midden-Oosten en Azië nam het aantal reizigers met 1,5 procent af.

747

IAG, moederbedrijf van British Airways meldde in februari ook dat zij de Boeing 747’s van BA verruilen voor achttien Boeing 777-9’s. De vervanging van de toestellen zal tussen 2022 en 2025 plaatsvinden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button