fbpx
Eindhoven AirportNieuwsNL NieuwsProfessionalRotterdam The HagueSchiphol AirportVliegvelden

Meer omzet maar lagere nettowinst voor Royal Schiphol Group

De Royal Schiphol Group heeft in 2018 meer omzet gecreëerd, maar onder de streep netto iets minder overgehouden dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit het jaarrapport van de groep.

Omzet

De omzet die de Royal Schiphol Group vorig jaar creëerde bedroeg 1,5 miljard euro, een stijging van 3,5 procent ten opzichte van het jaar 2017. De winst daalde met 0,1 procent naar 285 miljoen euro ten opzichte van 286 miljoen euro het jaar daarvoor.

Vervoer

In totaal reisden er via de vliegvelden van de groep; Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport, 79,18 miljoen reizigers. Dat is een stijging van 4,3 procent. Het totale aantal vliegbewegingen op de vliegvelden bedraagt 553.735 bewegingen, een stijging van 1,1 procent. Het aantal ton aan vervoerde vracht nam met 2,5 procent af naar 1,71 miljoen ton.

Cijfers

Andere cijfers die in het afgelopen jaar door de groep werden genoteerd waren, onder andere, dat 42,7 procent van al het afval gescheiden wordt, de groep 29 procent aan vrouwelijke medewerkers in dienst heeft, 46,3 procent van de passagiers met het openbaar vervoer naar Schiphol komt, de gemiddelde uitgave van een reiziger airside op Schiphol 17,94 euro bedraagt en de groep nog voor 7,4 miljard euro aan totale activa bezit.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button