NieuwsProfessional

O’Leary: opvolger moet tegenoverstelde van mij zijn

Vlak voor internationale vrouwendag heeft Michael O’Leary, CEO van Ryanair, bekend gemaakt dat hij graag opgevolgd wil worden door een vrouw. O’Leary wil “afstand doen van het verleden” door een vrouw aan te stellen, hij is namelijk op zoek naar een persoon die het tegenovergestelde van hemzelf is. Dat zegt de CEO in gesprek met Britse journalisten.

Intern

Het is bekend dat Ryanair iemand van binnen het bedrijf wil aanstellen als CEO. Van de negen ‘senior executives’ is slechts één een vrouw, waardoor de keuze beperkt lijkt. Een buitenstaander aannemen wil het bedrijf niet, de nieuwe CEO moet bekend zijn met het bedrijf en de bedrijfscultuur. “Enkel wanneer een exceptioneel persoon zich aanmeldt zullen we dat overwegen” aldus O’Leary.

Verandering

O’Leary is op zoek naar “een vrouw die empathisch, liefdevol en zorgzaam is”, volgens O’Leary precies het tegenovergestelde van wat hij is. Een frisse wind door het bedrijf zal het goed doen volgens O’Leary. Na jaren onder zijn gezag is het tijd voor veranderingen.

Najaar

De nieuwe CEO neemt naar verwachting in het najaar het stokje over van O’Leary, die promoveert tot hoofd van de groep waar onder andere Ryanair en Laudamotion deel van uitmaken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close