Air France-KLMKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalTransavia

Transavia ziet grootste passagiersgroei van Air France-KLM

Van de maatschappijen die onder Air France-KLM vallen, ziet Transavia in februari de hoogste passagiersgroei. Daarna volgt Air France en sluit KLM het hek, zo blijkt uit de maandcijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Transavia

Transavia vervoerde in februari 893.000 passagiers, een stijging van 9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal gevlogen passagierskilometers steeg met 12,9 procent, het aantal beschikbare stoelen met 12,3 procent en de bezettingsgraad kwam met een stijging van 0,5 procent uit op 92,7 procent.

Air France

Air France zag in februari een passagiersgroei van 5,1 procent, wat neerkomt op 3,71 miljoen vervoerde reizigers in de afgelopen maand. Ook bij de Franse maatschappij steeg het aantal gevlogen passagierskilometers, met 4,2 procent, en het aantal beschikbare stoelen met 3,8 procent. De vliegtuigen zaten voor 85,6 procent vol. Een stijging van 0,3 procent in vergelijking met februari 2018.

KLM

KLM sluit in februari het hek met een passagiersgroei van 1 procent. De Nederlandse maatschappij vervoerde 2,43 miljoen reizigers, maar zag het aantal passagierskilometers met 1 procent afnemen. Ook zag de het beschikbare aantal stoelen een daling van 0,9 procentpunt. De bezettingsgraad daalde met 0,1 procentpunt naar 88.1 procent.

Afvlakking

KLM zegt over de vervoerscijfers: “Na de consistente sterke groei in de afgelopen maanden, liet de maand februari, mede door de groeibeperking op Schiphol, een afvlakking van de groei van de KLM-vervoerscijfers zien.”

Totaal

Alles tezamen zag de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie een stijging in de passagiersaantallen van 4,1 procent naar 7,03 miljoen reizigers. Het aantal gevlogen passagierskilometers steeg met 2,8 procent en het aantal beschikbare stoelen met 2,6 procent. Hierdoor steeg de bezettingsgraad met 0,2 procent naar 87,1 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button