fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Volledig vrouwelijke crews vliegen op internationale vrouwendag

Verschillende luchtvaartmaatschappijen zetten volledig vrouwelijke crews in op vluchten op 8 maart; internationale vrouwendag.

Eerste

Zo zet Etihad voor de eerste keer een volledig vrouwelijke crew in op de route tussen Abu Dhabi en Londen. Aan boord van vlucht EY017 bevonden zich 30 vrouwelijke crewleden die de passagiers naar de Engelse hoofdstad vlogen.

KLM

KLM heeft op internationale vrouwendag een charter ondertekend waarbij het laat zien dat de maatschappij ‘zich actief inzet voor meer vrouwen in de top van het bedrijf en een focus heeft op het bevorderen van diversiteit en inclusie.’ KLM-topman Pieter Elbers zegt over het charter: ‘het Charter Talent naar de Top draagt bij aan een goed werkklimaat en de juiste focus in ons diversiteitsbeleid. Het geeft een sterk signaal naar al onze huidige en toekomstige medewerkers dat wij diversiteit en inclusie binnen KLM serieus nemen. Het is van groot belang om meer divers en inclusief te worden, om talent te kunnen aantrekken en behouden.’

Brussels

Ook Brussels Airlines schenkt aandacht aan internationale vrouwendag. De Belgische maatschappij zet een 100 procent vrouwelijke crew in op de vlucht naar Kigali en Entebbe, ‘om genderongelijkheid onder de aandacht te brengen in Europa, maar ook in Afrika, de luchtvaartmaatschappij’s belangrijkste markt’, aldus Brussels Airlines.

Lufthansa

De Duitse Lufthansa-groep zet de vrouwelijke medewerkers in het zonnetje met een video. Daarin laat het concern zien dat bijna de helft van de 135.000 werknemers vrouwelijk is.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button