fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

JAL lanceert long-haul prijsvechter

Japan Airlines heeft haar nieuwe dochtermaatschappij aangekondigd: ZIPAIR Tokyo, een long-haul low-cost maatschappij. Zomer 2020 wordt de eerste vlucht uitgevoerd.

Long-haul

De maatschappij vliegt dan met Boeing 787-8’s van Tokyo Narita naar Bangkok Suvarnabhumi en naar Seoul Incheon. De twee Dreamliners zijn niet nieuw, maar opnieuw ingerichte toestellen. Tot en met 2025 worden elk jaar twee 787’s aan de vloot toegevoegd. Die komen uit de bestelling die JAL bij Boeing heeft.

Naam

Volgens JAL is de naam afgeleid van het Engelse ‘zip’. “Dat betekent snelheid, zoals de snelheid waarmee tijd voorbij gaat als passagiers met een unieke airline reizen”, aldus het persbericht.

Westkust

De focus zal snel naar de westkust van de VS gaan, aldus JAL. In een persconferentie zegt de maatschappij dat er nog amper prijsvechters op die routes vliegen. “JAL doet het heel goed in de fullservice-markt. We willen nu ook het goedkopere segment bedienen.” Het netwerk van Zipair zal weinig overlap krijgen met dat van JAL.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button