fbpx
CargoLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Turkish Airlines vliegt circusleeuwen terug naar natuurlijke habitat

Turkish Cargo, de vrachtafdeling van Turkish Airlines heeft drie circus leeuwinnen en één welpje terug naar hun natuurlijke habitat in Zuid-Afrika gevlogen, zo meldt de Turkse luchtvaartmaatschappij.

Drie

De drie leeuwinnen, alle drie zussen van elkaar, Luca, Charlie en Kai en het welpje Nathan zijn vanuit Kiev, via Istanbul, naar Zuid-Afrika gevlogen. In Oekraïne leefden zij in een betonnen kooi van 35 vierkante meter zonder direct zonlicht of frisse lucht.

LAEO

De leeuwen zijn gered door de Lawrence Anthony World Organization (LAEO), een organisatie met de missie om dierenrechten te verdedigen. De leeuwen werden in speciale containers vervoerd, deze zijn ontworpen met de voedingsbehoeften van de dieren in het achterhoofd. Zij werden vergezeld door hun verzorgers, dienstdoende dierenartsen, twee functionarissen van de Lawrence Anthony World Organization en IATA LAR (IATA Live Animals Regulations) en gecertificeerd Turks landingspersoneel tijdens de vlucht.

©Turkis airlines

Kragga Kamma

‘Na een lange vlucht van bijna 9 duizend kilometer werden de leeuwen in het natuurpark Kragga Kamma vrijgelaten. Dit is een natuurlijke habitat die grote dierpopulaties van Afrika herbergt en groene weiden en weilanden bieden die zich uitstrekken over 14 duizend vierkante meter. In eerste instantie hadden de leeuwen moeite om te wennen aan hun nieuwe leefgebied, omdat ze gewend waren geraakt aan de omstandigheden van het circus. Vanaf nu zullen zij echte natuur en vrijheid ontdekken met hun nieuwe vrienden’, aldus Turkish Airlines.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button