fbpx
Flight ReportsFrequente reizigersNaast het nieuwsTravelVideo

Flight report: First Class bij Jet Airways

Het Indiase Jet Airways, partner van KLM, is één van de weinige maatschappijen die op Schiphol vliegt met first class aan boord van haar toestellen. Up in the Sky vloog op uitnodiging van Jet van Amsterdam naar Mumbai en terug.

Rust en ruimte, dat is het eerste dat opvalt in de voorste cabine in de Boeing 777-300ER. De first class biedt plaats aan acht passagiers; elke passagiers heeft een af te sluiten eigen suite met een comfortabele stoel, inclusief massagefunctie en een kleinere stoel aan de andere kant van de ruimte. Om samen te werken met een collega of dineren met je partner.

De stoelen zijn uiteraard met een druk op de knop uit te klappen tot full flat-bedden van 2 meter 10. De ontvangst aan boord is gastvrijheid op zijn Indiaas; netjes, en met een oprechte human touch. Behalve een doekje om je op te frissen, krijgen passagiers een glas sap of water. Champagne wordt pas geserveerd als het toestel airborne is.

Behalve de rust en ruimte en daarmee samenhangende privacy, is de catering een bijzondere feature aan boord bij Jet Airways. De menukaart biedt ook westerse gerechten en broodjes, maar wie kiest voor de Indiase gerechten, waant zich meteen India. Al het eten is van buitengewoon goede kwaliteit en smaak. 

De kip tikka masala, maar ook de aubergine bijvoorbeeld die bij de pasta wordt geserveerd. Eten op hoogte zonder in te leveren aan versheid en smaak, het kan dus wel. Ook de (rode) wijnkaart is met een Brunello en een Gevrey Chambertin van het hoogste niveau, de champagne is van Bollinger. Eten en drinken kan uiteraard op elk gewenst moment.

Wie wil slapen, wordt geholpen met het zo comfortabel maken van de eigen ruimte. De stoelen worden omgetoverd in een ruim bed, met een dekje erover als ‘matras’, een groot kussen en een heerlijk dekbed. Iedere passagier krijgt een katoenen pyjama en slofjes. Opfrissen kan in het toilet, dat geheel in gereedheid wordt gebracht door het cabinepersoneel, inclusief hangertjes om je kleding aan op te hangen.

Die neem je dan weer mee naar je eigen cabine, waar je ze keurig kunt ophangen in je kledingkastje. De deurtjes van je cabine worden gesloten. Als je dan eenmaal lekker ligt en nog even omhoog kijkt voordat je gaat slapen, zie je een prachtige sterrenhemel. Gewoon in het vliegtuig.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button