Eindhoven AirportNieuws

Storm zorgt voor flinke verstoring Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport zijn even voor drie uur alle vertrekkende vluchten aan de grond gehouden. Ook zijn een binnenkomende vluchten uitgeweken wegens de harde wind.

Loodrecht

Het KNMI heeft code Oranje voor de regio afgegeven. Er zijn windstoten tot 110 kilometer per uur uit westelijke tot noordwestelijke richting. Dat betekent loodrecht op de enige landingsbaan, wat starten en landen extra lastig maakt.

Vertraging

Eindhoven Airport meldt dat tot tenminste vier uur alle vluchten aan de grond worden gehouden. Dat betekent vertraging voor tenminste zeven vluchten, aldus het vliegveld. Eén binnenkomende vlucht is na een mislukte landingspoging uitgeweken naar Groningen airport. Het betrof een Transavia vlucht uit Lissabon. Een tweede, Ryanair, week ook uit

De voorspelling is dat de wind later in de middag wat gaat liggen. Ook Schiphol geeft aan te maken te hebben met vertraging. De impact is daar nog beperkt. In de avond trekt de wind in die regio juist aan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button